Blogcu Forumu

"Forum"dan öte bir yer

Blogcu Forumu

Giriş | Kayıt

Özet Akışı

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver
 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)  [ 11 mesaj ]  »

12 Eki 2009, 15:11

Kayıtlı Kullanıcı
Takım: Galatasaray
Ruh hali: Koşturuyor..

Mrb;
Sağolsun buradaki arkadaşlardan seo konusunda epey bir bilgi aldım. Seo yani arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için özgün bir içeriğin olmasını, diğer bloglarla ve sitelerle link değişiminin yapılmasını ve diğer sitelere site linkini bırakarak üst sıralarda yer alınabileceğini öğrenmiştim veyahut bir çoğumuz öğrenmiştik. Kısa bir özetleme yapmış olduk.
Yanlız burda bir rekoru paylaşmak istedim. Bir günde hatta bir günden daha az bir sürede çoğumuzun aşina olduğu bir kelimede google'da üst sıralara çıktım. Hatta öyle ki googleda ilk sayfada üçüncü sıradayım.
Kelime msn kaydol. Site ismim guzelsozzler blogcu. İnanın kendim bile şaşırdım 15 saatte googlede ilk sayfaya yerleşebilmek: )
Nasıl yaptın bunu diye sorarsanız yazdığım yazıdaki cümlede malum kelimeyi koydum. Artı bol etiket kullandım. Bu kadar.

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

17 Eki 2009, 01:31

Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı
Takım: Fenerbahçe
Ruh hali: PCKoManiac

Yazıyı ilk yazdığın zamanlar yazı güncel olduğu için ilk sıralarda çıkıyor Google'da. Benim de çoğu yazım yazdığım saatler içinde ilk sıralarda çıkıyor ancak ilerleyen zamanlarda tekrar o sıralamayı eski sahiplerine bırakıyor. Eğer blogunun pagerankı yerindeyse zamanla o sıralara tekrar yerleşebilirsin tabi :)

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

17 Eki 2009, 22:03

Kayıtlı Kullanıcı

Şu an sırayı kaybetmedim henüz: ) Ama kaybedersemde bi daha aynı yere zor gelirim hatta ilk 10 sayfada bile olmam. Çünkü blogu açalı daha 10 gün oldu. Bilgi için sağol.

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

07 Kas 2009, 22:42

Patron
Kullanıcı avatarı
Takım: Diğer...
Ruh hali: Yeni projeler peşinde

şimdi durumlar nasıl?

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

11 Kas 2009, 01:06

Kayıtlı Kullanıcı

Bu aralar forumlara fazla bakamıyorum. Gündüz yazılan mesajların tümüne bakamadım şimdi teker teker göz atalım: )

Gülşah şu an aynı konumdayım. Her ne kadar arkadaşlarım ve bazı çevredeki insanlar bu başarının olabileceğini savunsalarda ben fazla katılmıyorum. Çünkü millet böyle kelimeler için (msn ye kaydol) bir bir buçuk ay ter döküp seo çalışması yapıyorlar. Sen ise googlea indekslenir indekslenmez ilk sayfadasın.

Allahın bir lütfu: ) Şükrediyoruz inşallah açmış olduğum diğer alan adlı sitelerde de bu güzellikler olur. wesselam.

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

11 Kas 2009, 19:08

Patron
Kullanıcı avatarı
Takım: Diğer...
Ruh hali: Yeni projeler peşinde

İyi hadi bakalım ;)

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

11 Kas 2009, 19:39

Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı
Ruh hali: Sıkıntılı :|

Bence normal bişey ve google yine konunun özgünlüğüne bakıyo mesela neronun son sürümü ilk çıktığında
"Nero Pro 9.4.26.0 TR" etiketiyle ilk sayfada 5. sırada görmüştüm kendimi, bence zamanla bu tip başlıklar yayılıyo yayıldıkçada doğal olarak yüksek pr'li siteler ilk sayfada yer alıyo :mahçup:

TIKLA >> SADECE ŞİİRLERİM

Paylaşmak varken, tartışmak neden?

Başa Dön Başa Dön
  Profil WWW 

#

11 Kas 2009, 19:52

Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı
Takım: Beşiktaş
Ruh hali: Siyah&Beyaz

pr, backlink, güncellik ve alexa sıralaman iyiyse googlede de iyi sıralarda olabiliyorsun :)
Benim blogum bi ara msn nickleri yazınca ilk sayfadaydı :D şimdi geriledi 4. sayfada ama yavas yavas ilk sayfalara tasınıyor güncellik söz konusu olunca pr ve backlink te buna eklenince iyi yerlere gelebiliyorsun :D

Başa Dön Başa Dön
  Profil WWW 

#

11 Kas 2009, 22:50

Kayıtlı Kullanıcı

Thorny yazdı:
Bence normal bişey ve google yine konunun özgünlüğüne bakıyo mesela neronun son sürümü ilk çıktığında
"Nero Pro 9.4.26.0 TR" etiketiyle ilk sayfada 5. sırada görmüştüm kendimi, bence zamanla bu tip başlıklar yayılıyo yayıldıkçada doğal olarak yüksek pr'li siteler ilk sayfada yer alıyo :mahçup:

Thorny neresi normal:
Bak arkadaşım blog açtığım tarih: 07.10.2009
Yazıyı yazdığım tarih: 11.10.2009

Daha 4 günlük bir blog. Yazdığın yazı google a indekslenir indekslenmez ilk sayfada. Sen bunu normal olarak görüyorsan seo üzerine biraz daha kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Adres istiyorsan da bu konuda seoteknikleri com tavsiyemdir.
Yasinergül arkadaşım dediklerine aynen katılıyorum. Benim googleda böyle ilk sayfada çıktığım bir kaç kelime daha var. Ancak sözkonusu kelimeler üzerinde çalışılmayan sıradan kelimeler. İsteyen herkes biraz bir uğraşı ile buralara gelebilirler.
Başlık açmamdaki sebep yeni bir blog ne pr var ne baclink var. Googleda ilk sayfaya çıkıyorsun ve üstünden geçen bir aylık zaman zarfında da yerini kaybetmiyorsun.
Neyse arkadaşlar yetkim olmadığı halde konuyu kilitliyorum. Yazılmasın pls. Hem bu şekilde nazara da gelmemiş oluruz. Adsense gelirimiz de azalmaz: )

KONU KİLİTLİ

Başa Dön Başa Dön
  Profil E-posta  WWW 

#

11 Kas 2009, 23:11

Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı
Ruh hali: Sıkıntılı :|

1 ay boyunca yerini kaybetmeydiysen süper bişey :alkış:
ama konu ilk indekslendiğinde birinci olduysan normal bazen pr değeri düşük yada 0 olsada başımıza böyle şeyler geliyo demek istedim ben sadece ;)

TIKLA >> SADECE ŞİİRLERİM

Paylaşmak varken, tartışmak neden?

Başa Dön Başa Dön
  Profil WWW 

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver
 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)  [ 11 mesaj ]  »

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz